Home » Local » Prefectura Vaslui a stabilit alături de membrii M.A.I măsurile de ordine și siguranță publică dispuse la nivel național și județean în contextul Sărbătorilor Pascale

Prefectura Vaslui a stabilit alături de membrii M.A.I măsurile de ordine și siguranță publică dispuse la nivel național și județean în contextul Sărbătorilor Pascale

Astăzi, 21.04.2022, în sediul Prefecturii Vaslui, a fost găzduit o conferință de presă în care s-au comunicat, alături de colegii din M.A.I. toate măsurile de ordine și siguranță publică dispuse la nivel național și județean în contextul sărbătoririi Paștelui Ortodox.

„Alături de mine au fost domnul colonel Nicolae Tataru, inspectorul șef al ISU „Podul Înalt” Vaslui, comisarul șef de poliție Manuel Nacu, șef al IPJ Vaslui, căpitanul Vatafu Alexandru, purtătorul de cuvânt de la I.J.J. Vaslui și comisarul Irina Mirica, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial de Frontieră Vaslui.
Având în vedere zilele libere acordate cu prilejul sărbătorilor pascale de rit ortodox, conducerea MAI a dispus tuturor structurilor să-și adapteze misiunile curente și să ia măsuri suplimentare pentru că toți cetățenii să fie în siguranță și să beneficieze de sprijin calificat și imediat în caz de nevoie.

Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publica premergător și pe timpul sarbatorilor pascale, aprobat de către ministrul MAI Lucian Bode, stabilește principalele obiective pentru cei peste 25000 de angajați care vor fi la datorie, zilnic, între 22 și 25 aprilie.
Dispozitivele de intervenție trebuie să aibă o prezenta activa în strada, pentru a preveni faptele ilegale dar și pentru a asigura intervenția rapidă în caz de incidente, pentru prevenirea și stoparea stărilor conflictuale. Ele vor fi prezente în locurile aglomerate : lăcașe de cult, piețe, discoteci, stațiuni turistice, trasee aglomerat etc.

În noaptea de înviere, structurile MAI vor fi prezente la aproximativ 10800 lăcașe de cult de pe teritoriul României, unde se estimează prezenta a 1,6 milioane de persoane.
În județul Vaslui vor asigura ordinea și siguranță publica 770 de polițiști care vor acționa pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor care încalcă normele în vigoare. Dintre aceștia, 445 de polițiști vor fi de structurile de ordine publica, 170 din cadrul poliției rutiere și restul de la alte direcții. Polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu 9 aparate radar, inclusive cu dispozitivele TrueCam. 

Pe lângă aceștia vor fi prezenți și 200 de jandarmi, mai ales în orașe și unele mănăstiri, asigurând ordinea, siguranță și liberă trecere, mai ales în noaptea de înviere.
ISU vă asigura 100 de pompieri pe tura, echipaje care vor patrula în orașe și în alte localități, dacă vă fi cazul. Premergător sărbătorilor pascale, ISU a desfășurat activități de control la lăcașele de cult și la unele capacități de cazare din cadrul unor mănăstiri, aceste acțiuni având mai mult un caracter de îndrumare.

Poliția de Frontieră a asigurat că vă suplimenta personalul din vama Albita, dacă vă fi nevoie, că a suplimentat deja numărul personalului care controlează documentele celor ce tranzitează vama și a menționat că tine o legătură strânsă cu vama Leușeni, din Republica Moldova, pentru o cât mai buna coordonare a activităților.

La sfârșitul conferinței, am ținut să urez : Sărbători fericite și liniștite, alături de familii, la toți vasluienii !”, a declarat prefectul județului Vaslui, Onofrei Daniel. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: