Home » Local » Primăria Vaslui a plantat 150 de arbori ornamentali din diferite specii

Primăria Vaslui a plantat 150 de arbori ornamentali din diferite specii

Primăria municipiului Vaslui, prin operatorul de servicii Goscom Vaslui, a plantat și anul acesta un număr de aproximativ 150 de arbori ornamentali din diferite specii de tei, cireș japonez, platan, molid argintiu, mesteceni, arbori care vor aduce un plus de valoare estetică orașului și vor oferi un mediu de viață sănătos .
„Aș putea face o legătură între această acțiune de plantare a Primăriei municipiului Vaslui si cu cea de la nivel național, care se desfășoară anual în perioada 15 martie – 15 aprilie, sub egida “Lunii plantării arborilor”, iar concluzia este una simplă : și în acest an ne-am conformat acestui tip de eveniment și s-au plantat arbori.
Ne propunem și ca pe viitor să realizăm astfel de acțiuni, chiar unele mai de amploare și de impact în zonele deficitare, prin lucrări de plantare integrală a unei suprafețe de teren, nu doar înlocuirea arborilor care reprezintă pericol.
De menționat este faptul că, au fost și tăiați aproximativ 20 de arbori, bătrâni și bolnavi, care puneau în pericol siguranța cetățenilor municipiului, lucru dovedit și printr-o serie de evenimente neplăcute cauzate de fenomene meteo chiar în cursul acestui an. Acest lucru a fost realizat bineînțeles, cu acordul Gărzii de Mediu Vaslui și a instituțiilor abilitate în acest sens, după o evaluare corectă a stării de vegetație a arborilor vizați.
Tot în urma solicitărilor venite de la populatie, cetățeni ai municipiului nostru, s-au efectuat si lucrări de toaletare sau elagaj asupra arborilor care afectau prin crengile din coronament locuințele și iluminatul pietonal sau stradal.
Natura trebuie integrată inteligent în zonele urbane, siguranța fiind la egalitate cu crearea unui mediu sănătos, cu aer curat și nepoluat.”, au scris autoritățile într-o postare pe Facebook. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*