Home » Local » Bătăuși reținuți de polițiști! Patru bărbați din comuna Băcești, arestați preventiv pentru 30 de zile

Bătăuși reținuți de polițiști! Patru bărbați din comuna Băcești, arestați preventiv pentru 30 de zile

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reţinut patru bărbați, domiciliați în localitatea Băbușa, comuna Băcești, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu și amenințare.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au documentat și probat activitatea infracțională a patru bărbați, cu vârste între 17 și 59 de ani, toți din localitatea Băbușa, comuna Băcești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu și amenințare.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 21 aprilie 2022, la ora 17:15, în localitatea/comuna Băcești, pe drumul județean DJ 159, pe fondul unui conflict spontan, o persoană vătămată, bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Băcești, ar fi fost amenințată și agresată, de către un bărbat în vârstă de 32 de ani. În sprijinul persoanei vătămate au intervenit mai multe persoane care au încercat să aplaneze conflictul, determinând prezumtivul autor să părăsească zona.

Ulterior, acesta s-ar fi întors, însoțit de alți trei bărbați (membri de familie), și ar fi încercat să îi ceară socoteală unui bărbat de 41 de ani, din Băcești, care ar fi intervenit în conflictul inițial. Aceștia au pătruns fără drept în curtea acestuia și l-ar fi agresat.

Ca urmare a agresiunilor, victimele ar fi suferit vătămări corporale ce vor necesita 17-18 (bărbatul de 41 de ani), respectiv 1-2 (bărbatul de 30 de ani) zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În data de 22 aprilie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat față de cei patru bărbați cercetați măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. În data de 23 aprilie 2022, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu și amenințare.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*