Home » Local » A fost inaugurat Așezământul social ”Sfinții Adrian și Natalia” din Vaslui

A fost inaugurat Așezământul social ”Sfinții Adrian și Natalia” din Vaslui

Ieri, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la sfințirea și inaugurarea Aşezământului social „Sfinţii Adrian şi Natalia” din municipiul reședință de județ.
Sfinţirea noului așezământ a fost făcută de un sobor de preoţi în frunte cu PS Ignatie, Episcopul Huşilor.
Este cel de-al optulea centru înfiinţat la nivelul judeţului de către Episcopia Hușilor, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Huși.
„Consiliul Județean Vaslui este un partener responsabil al Bisericii Ortodoxe și al Episcopiei Hușilor, în special. Suntem implicați în diferite proiecte sociale și culturale comune. De asemenea, multe biserici și mănăstiri au primit sprijin financiar pentru implementarea unor diferite proiecte. La rândul nostru, am avut în vedere ca infrastructura rutieră către mănăstirile din județ să fie modernizată și am cerut acest lucru și primarilor să reabiliteze drumurile care duc către bisericile din comunitățile noastre”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Aşezământul Social „Sfinţii Adrian şi Natalia” din Vaslui dispune de un centru de zi pentru copii şi de un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*