Home » Local » Bani pentru sănătate! SJU Vaslui a primit 4,3 milioane de lei pentru investiții și alte cheltuieli

Bani pentru sănătate! SJU Vaslui a primit 4,3 milioane de lei pentru investiții și alte cheltuieli

La rectificarea a II-a a bugetului local al județului Vaslui pe anul 2022, Spitalul Județean de Urgență (SJU) a primit suma de 4.380.701 lei. Din această sumă, transferurile pentru finanțarea cheltuielilor curente în domeniul sănătății se suplimentează cu suma de 403.701 lei, iar transferurile de capital pentru finanțarea investițiilor la spitale se suplimentează cu suma de 3.977.000 lei.

În cadrul subvențiilor de la bugetul de stat, subvențiile din veniturile proprii ale Ministerului Sănătății către bugetele locale pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate se suplimentează cu suma de 3.781.000 lei, iar finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap se suplimentează cu suma de 74.000 lei”, a spus Mircea Țuțuianu, directorul Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

SJU Vaslui a predat luna trecută amplasamentul către firma care și-a adjudecat contractul de extindere al UPU. Unitatea de sănătate va investi 13,3 milioane de lei în extinderea UPU cu un corp nou de clădire și dotarea unității cu 84 de aparate medicale.

Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității cu un corp nou de clădire modernă se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți.

„După cum știți, avem în derulare mai multe investiții, pe mai multe fronturi. Investiția privind extinderea UPU este finanțată cu fonduri europene și de la CJ Vaslui. Sperăm că în acest context destul de dificil economic și al evoluției pieții de materiale de construcții, firma câștigătoare să își poată duce la final lucrarea adjudecată”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: