Home » Culture » Omagiu pentru Ion Chiriac! Festivalul-concurs din municipiul Vaslui va purta numele „Mai cu folk – Ion Chiriac”

Omagiu pentru Ion Chiriac! Festivalul-concurs din municipiul Vaslui va purta numele „Mai cu folk – Ion Chiriac”

Începând cu ediția din acest an, festivalului-concurs care se desfășoară în municipiul Vaslui va purta numele „MAI CU FOLK” – Ion
Chiriac”. Iniţiativa organizării unui festival de muzica folk în oraşul nostru aparţine, încă de acum 8 ani, Primăriei Vaslui, demers justificat, pe de o parte, de promovarea modestă de la acea vreme a unui gen muzical atât de frumos, iar pe de altă parte, de intenţia autorităţilor locale de a dezvolta şi diversifica proiectele culturale oferite vasluienilor. 2 mai 2014 a fost data la care debuta „MAI CU FOLK” la Vaslui.

„La 20 februarie 2021 s-a stins la numai 58 de ani unul dintre simbolurile culturii vasluiene, cel care prin întreaga sa evoluţie şi creaţie a dus la un alt nivel folkul românesc, acel gen muzical care îşi trage seva din balada şi doina strămoşilor noştri, dându-i prin arta sa substanţă, consistenţă şi valoare. De aceea în semn de omagiu, pentru ce reprezintă şi pentru contribuţia pe care a avut-o Ion Chiriac pentru folk-ul vasluian, ne dorim ca festivalul-concurs care se desfăşoară an de an la Vaslui să poarte numele „MAI CU FOLK. – Ion Chiriac”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Participarea în concurs poate să fie individuală sau de grup. Concursul se va desfăşura pe categoriile de vârstă: până la 12 ani; 13-15 ani; 16 – 20 de ani şi 21 – 30 de ani, pe cele două secţiuni (individual şi grup), fără a se percepe o taxă de înscriere. Fiecare participant/grup va transmite până la data stabilită de către organizator materialele care vor fi susţinute în concurs.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: