Home » National » Ministrul român al Apărării, despre situația din Transnistria: „Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Moldova”

Ministrul român al Apărării, despre situația din Transnistria: „Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Moldova”

Vasile Dîncu, ministrul român al Apărării, a comentat despre situația din regiunea separatistă Transnistria, parte din Republica Moldova. Ministrul a spus că ceea ce se întâmplă în jurul României este îngrijorător și că ”în Transnistria, vedem o provocare, o încercare de a crea un conflict care, după datele noastre nu are nicio șansă să se dezvolte”.

Dîncu a apreciat maniera în care Guvernul Republicii Moldova gestionează situația tensionata și a declarat că nu crede în posibilitatea unui război în țara vecină din est: ”Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părerea, să fii neutru este foarte bine”.

Oficialul a mai adăugat că a primit o invitație de a vizita Ucraina, dar că va merge acolo ”când voi avea timp. Deocamdată lucrăm fiecare mai bine în țara noastră”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*