Home » Local » Ziua Veteranilor de Război va fi marcată la Vaslui

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată la Vaslui

Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Asociația Veteranilor de Război ”Peneș Curcanul” Vaslui și Centrul Militar Județean Vaslui organizează vineri, 29 aprilie, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război.
Activitățile vor debuta cu un ceremonial militar și religios, care va avea loc, începând cu ora 11.30, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, situat vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui și vor continua, începând cu ora 13.00, în Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, cu adunarea solemnă dedicată omagierii veteranilor de război și comemorării eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Pe lângă reprezentanții instituției, la manifestări vor participa parlamentari din județ, directori de instituții subordonate, consilieri județeni și elevi.
Invitați vor fi 8 din cei 106 veterani de război din județul Vaslui. Este vorba despre Titus Marin, Dumitru Sandu, Dumitru Prăvălici, Gheorghe Pașcan, Mihai Ardeleanu, Vasile Adam, Vasile Putină și Dumitru Comis, care vor prezenta în cadrul simpozionului povești de pe front din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Tot în această perioadă, Ministerul Apărării Naţionale organizează, în parteneriat cu Asociația ”Alături de eroi” și Asociația de Caritate din Armata României ”Camarazii”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, o campanie, intitulată ”Recunoștință Veteranilor de Război”.
La nivel de județ, Consiliul Județean Vaslui este partener în această campanie, alături de Primăria Municipiului Vaslui, Centrul Militar Județean Vaslui și Asociația Veteranilor de Război ”Peneș Curcanul”, urmând a fi distribuite pachete cadou celor 106 veterani de război din județul Vaslui.
Acțiunea se va desfășura în zilele de 28 și 29 aprilie, iar echipele de distribuire a pachetelor cadou sunt constituite din personal militar al Centrului Militar Județean Vaslui, cât și din personal militar din garnizoanele Bârlad, Huși și Băcești.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: