Home » Administratie » 47 de UAT-uri în noul proiect! Modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal continuă și în următorii ani

47 de UAT-uri în noul proiect! Modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal continuă și în următorii ani

Proiectul de reabilitarea și extindere a sistemului de apă și canal din județul Vaslui va continua și în următorii ani. După modernizarea rețelelor de apă și canalizare din zonele urbane urmează extinderea sistemului în mediul rural. În proiectul finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 au mai rămas eligibile la finanțarea europeană 47 de UAT-uri.

Valoarea totală a proiectului este de 274.380.918 euro, din care pentru sistemul de alimentare cu apă 151.885.451 euro, iar pentru sistemul de canalizare 122.495.467 euro. Proiectul de investiții se va realiza în două etape. Pentru prima etapă este alocată suma de 177,7 milioane de euro, iar pentru a doua etapă se vor aloca peste 95 milioane de euro.

În prima etapă de implementare a proiectului sunt vizate localitățile mai mici care țin de localitățile mari, iar în a doua etapă vor fi executate lucrările în localitățile mari. Proiectul va cuprinde 5 contracte de lucrări de proiectare și execuție, din care 3 contracte se vor derula în prima etapă și 2 contracte în etapa a doua.

„Extinderea rețelelor de apă și canalizare este pe un drum ascendent. Într-o primă etapă am accesat un program de 100 milioane de euro, prin care modernizăm încă și acum rețelele de apă și canal din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. Urmează etapa a doua de finanțare a extinderii rețelelor în toate localitățile care nu au rețele de apă. E o muncă titanică, un obiectiv care necesită încă multe eforturi să fie atins, dar deja lucrurile acestea au făcut obiectul unor intervenții semnificative, ceea ce ne aduce o mare satisfacție”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*