Home » Local » La datorie! Peste 455 de polițiști vasluieni vor sărbători Ziua Muncii în stradă

La datorie! Peste 455 de polițiști vasluieni vor sărbători Ziua Muncii în stradă

În perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., cu prilejul sărbătoriri Zilei Internaționale a Muncii, zilnic, peste 455 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În cele patru zile, vor fi angrenați atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, dar și de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Acțiunile organizate au ca obiectiv sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență, prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale. Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele legale şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii vor folosi 17 echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Pentru a ajunge cu bine la destinație, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: