Home » Local » Traficant de cannabis, prins în flagrant! Bărbatul de 36 de ani aproviziona consumatorii din municipiul Vaslui

Traficant de cannabis, prins în flagrant! Bărbatul de 36 de ani aproviziona consumatorii din municipiul Vaslui

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– B.T. Vaslui, au efectuat o percheziţie domiciliară, în județul Vaslui, pentru documentarea activității infracţionale a unui bărbat, din județul Vaslui, cercetat pentru trafic de droguri de risc. Acesta a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au realizat o prindere în flagrant delict, în municipiul Vaslui, în urma căreia au fost descoperite și ridicate peste 20 de grame de cannabis, peste 3.800 de lei, 3 terminale mobile, 4 cartele sim și un card de memorie.

Din cercetări, a reieșit că, începând din luna ianuarie a.c. și până în prezent, un bărbat, în vârstă 36 de ani, din județul Vaslui, ar fi desfășurat activități de procurare, deținere, depozitare și vânzare a drogurilor (cannabis) către consumatorii din municipiul Vaslui.

În urma percheziţiei, au fost descoperite și ridicate peste 30 de grame de cannabis, ciuperci uscate și diverse sume de bani (13.730 de lei, 820 de euro și 40 de lire sterline), cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

În cauză, față de bărbatul cercetat, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 29 aprilie, să fie prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*