Home » National » Reacția ANOSR la proiectul de reglementare a învățământului online din toamnă

Reacția ANOSR la proiectul de reglementare a învățământului online din toamnă

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) salută punerea în dezbatere publică de Ministerul Educației a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care se modifică Legea educației naționale în sensul permiterii activităților didactice online și după 1 octombrie 2022.
„Deși considerăm just atât faptul că s-ar putea desfășura doar o parte din activitățile didactice în format online, cât și diferențierea ponderilor de activități care se pot realiza online pe domenii de studii de către ARACIS, credem că este necesară stabilirea unui prag maximal la nivel general, prin lege. Mai mult decât atât, pentru a asigura predictibilitate pentru studenți, este important ca universitățile să anunțe din timp, în luna iulie, indicații privind modul în care vor realiza activitățile cel puțin în primul semestru al anului universitar următor.
Din perspectiva evaluării, proiectul de OUG stabilește menținerea acesteia exclusiv în format față-în-față. Având în vedere neajunsurile examinării online care s-au evidențiat în pandemie, considerăm această opțiune validă pentru momentul actual.
Inițierea acestui OUG arată fără tăgadă, încă o dată, faptul că nu existau argumente de fond pentru trecerea bruscă și forțată la activități didactice exclusiv în format față-în-față odată cu ridicarea stării de alertă. În altă ordine de idei, trebuie să nu omitem faptul că digitalizarea nu se limitează la modul în care se desfășoară activitățile didactice. Încă din 2020 ANOSR a elaborat o serie comprehensivă de propuneri pentru o abordare holistică a digitalizării.” – ANOSR. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: