Home » National » 32 de persoane au murit în urma unei coliziuni dintre două trenuri în Grecia

32 de persoane au murit în urma unei coliziuni dintre două trenuri în Grecia

Grav accident feroviar în Grecia. Cel puțin 38 de oameni au murit și 85 au fost răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larissa. E vorba despre un tren cu 350 de pasageri care mergea de la Atena spre Salonic și un tren de marfă care plecase din Salonic spre Larissa. Mai multe vagoane au deraiat, dintre care primele două sunt complet distruse, iar cel puțin trei au luat foc. La fața locului au fost mobilizate 40 de ambulanțe și intervin 150 de pompieri, iar spitalele pentru tratarea victimelor arse au intrat imediat în alertă. Medicii din orașul Larissa au declarat că cel puțin 25 de răniți sunt în stare gravă. Aproximativ 250 de pasageri au fost evacuați și transportați la Salonic cu autobuze.

Accidentul s-a produs la ora 3 dimineața, la 380 de km nord de Atena, lângă orașul Tempe din regiunea Larissa. Un tren de pasageri care făcea legătura între Atena și Salonic s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă care mergea la Larissa, venind dinspre Salonic. Salvatorii au identificat 32 de morți, iar din ce 85 de răniți transportați la spitale, 25 sunt în stare gravă. 194 de pasageri au fost transportați la Larissa, dar la bordul trenului de pasageri se aflau 350 de pasageri și 20 de angajați ai companiei feroviare, ceea ce înseamnă că încă sunt persoane care nu au fost găsite.

 

Cel puțin trei dintre vagoane au luat foc. Potrivit presei grecești, supraviețuitorii au povestit că, la impact, mai mulți pasageri au fost aruncați prin geamurile vagoanelor, iar alții au rămas încarcerați între fiarele contorsionate, la răsturnarea trenului.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*