Home » National » Peste 45.000 de oameni au murit în urma cutremurelor din Turcia

Peste 45.000 de oameni au murit în urma cutremurelor din Turcia

Anunțând cel mai recent bilanț al victimelor și oferind informații actualizate despre răspunsul și asistența acordată supraviețuitorilor cutremurului, într-o declarație scrisă la sfârșitul zilei de 28 februarie, AFAD a declarat că seismele au provocat moartea a aproximativ 45.089 de persoane.

Unsprezece provincii din regiunea Anatoliană de sud-est a țării au fost puternic afectate de cutremurele cu magnitudinea de 7,7 și, respectiv, 7,6 grade. Hatay și Kahramanmaraș au fost două dintre orașele cele mai grav afectate de cutremure. Adana, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Kilis, Șanlıurfa, Diyarbakır și Elazığ au fost alte orașe afectate de dezastru.

Numărul de persoane evacuate din regiune este puțin sub 2 milioane, a precizat AFAD. Acțiunile post-seismice sunt efectuate de 6.368 de persoane din cadrul AFAD și de echipe de căutare și salvare din diferite unități militare și civile. Acest personal utilizează peste 18.000 de vehicule, inclusiv camioane, excavatoare, utilaje de terasamente, camioane de canalizare etc.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: