Home » Business » În timp ce bugetarii contabilizează încă o mărire de salarii, antreprenorii fac rând la Registrul Comerțului să își închidă firmele

În timp ce bugetarii contabilizează încă o mărire de salarii, antreprenorii fac rând la Registrul Comerțului să își închidă firmele

Anul 2023 a început defavorabil pentru mediul economic din județul Vaslui. În ceea ce privește înmatriculările de firme, datele statistice indică o evoluție negativă față de anul trecut cu un procent de 13%. În prima lună a anului s-au înmatriculat 94 de societăți, față de 109 în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, față de anul precedent au ieșit mai multe firme de pe piață. Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 36 de firme și-au suspendat activitatea, 38 au fost dizolvate, iar 48 de societăți au fost radiate de la Registrul Comerțului.

Și anul 2022 a fost o perioadă nefastă pentru mediul economic vasluian. La capitolul suspendări, în anul 2022 un număr de 207 firme și-au suspendat activitatea.

La capitolul dizolvări, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 359 de firme s-au dizolvat. Pe segmentul radieri, au fost radiate de la Registrul Comerțului 803 firme. Nu în ultimul rând, 63 de profesioniști au intrat în insolvență. În total, anul trecut au ieșit de pe piață 1.432 de firme.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: