Home » National » Minunile există! Un husky a trăit fără apă și mâncare timp de 23 de zile sub ruine, în Turcia

Minunile există! Un husky a trăit fără apă și mâncare timp de 23 de zile sub ruine, în Turcia

Minunile sunt tot mai puține după cutremurele devastatoare din Turcia, însă ele există. După ce un cal a fost salvat de sub ruine după 21 de zile, acum a venit rândul unui câine. Un husky pe nume Alex a fost salvat în mod miraculos de sub dărâmături în Turcia. Animalul a petrecut 23 de zile blocat sub o clădire cu două etaje prăbușită, fără apă sau mâncare.

Atunci când a văzut lumina zilei, dar și pe pompieri, câinele Alex s-a bucurat foarte mult și n-a mai vrut să plece din brațele salvatorului său. Animalul a primit îngrijiri medicale și multă atenție. Era epuizat și pierduse în greutate, însă în rest era sănătos și nu era rănit.

Osman Polat, voluntar la spitalul de campanie unde Alex a fost îngrijit, a declarat pentru postul de televiziune turc Oda TV: „A fost într-adevăr un miracol. Este cu adevărat un miracol că a supraviețuit în acea gaură timp de 23 de zile fără să mănânce sau să bea nimic”.

Se crede că patrupedul a rămas blocat când clădirea cu două etaje în care se afla, s-a prăbușit pe 6 februarie. Sufocat de moloz și lipsit de lumina soarelui, nu este clar cum a supraviețuit atât de mult timp fără apă sau mâncare. Echipele de salvare au auzit zgomote în timp ce căutau adăposturi temporare în provincia Antakya.

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*