Home » National » TikTok va limita accesul minorilor la platformă

TikTok va limita accesul minorilor la platformă

TikTok a anunțat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limită de utilizare zilnică de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social media pentru a împiedica adolescenții să petreacă prea mult timp în rețea, scrie CNN.

Când limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorilor li se va cere să introducă un cod de acces, fiind nevoiți să ia o decizie activă pentru a prelungi timpul petrecut navigând printre videoclipurile din aplicație. Măsura vine după ce TikTok și alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunțită a impactului lor asupra tinerilor utilizatori. TikTok se confruntă, de asemenea, cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuții despre o posibilă interzicere în SUA a aplicației.

Alte platforme, inclusiv Instagram și Snapchat, au implementat în mod similar controale parentale suplimentare și funcții care încurajează adolescenții să ia o pauză și să stabilească limite.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: