Home » Administratie » Consilierii județeni PNL se laudă cu bugetul „axat pe dezvoltare” al municipiului Vaslui

Consilierii județeni PNL se laudă cu bugetul „axat pe dezvoltare” al municipiului Vaslui

Bugetul municipiului reședință de județ pe anul 2023 a fost invocat de consilieri județeni ca un exemplu de bune practici pentru Consiliul Județean Vaslui. Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a spus că spre deosebire de bugetul județului care are sume mici la secțiunea de dezvoltare, în municipiul Vaslui lucrurile stau mult mai bine. Cu o majoritate  PNL și USR în Consiliul Local Vaslui, bugetul comunității a fost direcționat pe dezvoltare.

„La municipiul Vaslui s-a aprobat un buget unde secțiunea de dezvoltare este dublă față de secțiunea de funcționare. La  Vaslui se poate! PNL în alianță cu USR au un buget axat pe dezvoltare”, a spus Gheorghe Viziteu.

Pentru prima dată în ultimii ani, bugetul municipiului Vaslui are sume mai mari alocate la secțiunnea de dezvoltare decât pentru funcționare. Performanța financiară bifată de autoritățile locale a fost posibilă datorită fondurilor europene. Din suma totală de 210 milioane de lei alocată pentru proiecte de investiți, nu mai puțin de  170 de milioane de lei sunt fonduri de la Uniunea Europeană.

Printre proiectele finanțate la secțiunea de dezvoltare se numără „Reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Vaslui – Liceul „Ion Mincu” – 2.703.039 lei; „Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement” – 14.271.546 lei; „Proiect de extindere a rutelor traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători” – 167.117.650 lei; „Proiect de realizare depou pentru transportul public” – 36.754.186 lei; „Înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane” – 36.904.310 lei; „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui” – 42.870.111 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: