Home » National » Prezentarea noului sediu al Detașamentului de pompieri Mizil

Prezentarea noului sediu al Detașamentului de pompieri Mizil

Subunitatea acoperă intervențiile din zona de est a județului Prahova și include, de asemenea, trei unități administrative din județul Buzău. Suprafața acoperită de detașament se ridică la 1.259 kilometri pătrați, deservind un număr de aproximativ 125.000 de persoane.
Clădirea inițială a fost construită în 1908 și se afla într-o stare avansată de degradare.
Investiția a fost realizată prin Proiectul „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre” (P166302), care face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Proiectul Demolare și reconstruire sediu Detașament de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova a implicat demolarea fostelor clădiri în care au activat salvatorii și construcția unei noi clădiri multifuncționale.
Proiectul „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre” (P166302) face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar valoarea împrumutului este de 50.000.000 euro.
Această construcție este prima dintr-o serie de investiții care vizează creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgentă și consolidarea capacităților administrației publice în sensul reducerii riscului de dezastre și adaptării la schimbările climatice.
În acest moment, în cadrul Proiectului sunt cuprinse 10 obiective din cadrul unităților subordonate IGSU, care vor beneficia de lucrări de demolare/construire și consolidare/modernizare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: