Home » Local » Veste mare pentru vasluieni! Proiectul de apă și canal se finalizează în luna august. Constructorul va lăsa străzile asfaltate

Veste mare pentru vasluieni! Proiectul de apă și canal se finalizează în luna august. Constructorul va lăsa străzile asfaltate

de Dănuț CIOBANU 

Programul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Vaslui va fi finalizat în luna august 2023. Constructorul din Timișoara lucrează la un grafic de lucru care va fi atacat în perioada următoare. Este  vorba de zonele Avram Iancu, Avântului, Hușului, Fabricii, Castanilor etc. De la demararea lucrărilor, locuitorii orașului au fost extrem de nemulțumiți din cauza că străzile unde s-a lucrat au rămas desfundate și s-a circulat foarte greu. 

Proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui va fi finalizat în cursul acestui an. Ticu Bahnariu directorul tehnic SC Aquavas – Sucursala Vaslui, a spus că reprezentanții constructorului întocmesc un grafic de lucru, care va fi implementat în perioada următoare. În zonele Rediu, Brodoc și Moara Grecilor pe unele străzi s-au pus în funcțiune instalațiile de apă și canal.

În perioada imediat următoare vor începe lucrările la sistemul de apă și canal în zonele Fabricii și Castanilor din municipiul Vaslui, unde se aproximează că în luna aprilie lucrările vor fi terminate. De asemenea, în zona Hușului rețelele de apă și canalizare vor fi finalizate în perioada mai – iunie.

Tot în lunile următoare constructorul va ataca zonele Avram Iancu și Avântului, unde trebuie finalizată rețeua de canalizare.

„Termenul de finalizare al lucrărilor pe municipiul Vaslui este data de 31 august 2023. Sperăm că în august – septembrie intrăm la recepția lucrărilor”, a spus Ticu Bahnariu.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările din cadrul proiectului constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: