Home » Local » Alternativă politică pentru vasluieni! A fost lansat Partidul Liga Acțiunii Naționale
smart

Alternativă politică pentru vasluieni! A fost lansat Partidul Liga Acțiunii Naționale

de Dănuț CIOBANU 

Partidul Liga Acțiunii Naționale a înființat la Vaslui a treia filială de la nivel național. Partidul lansat la sfârșitul anului 2022 se află într-un amplu proces de organizare, fondatorul partidului generalul (rez.) Silviu Predoiu fiind prezent la Vaslui la desemnarea conducerii organizației.

Fialiala Vaslui va fi condusă în perioada următoare de omul de afaceri Ciprian Pintilie, care a precizat depsre noua formațiune că este un partid care se adresează celor dezamăgiți de actuala clasă politică. Președintele interimar va conduce organizația locală pȃnă la alegerile din cadrul partidului.

„Doresc binele celor din comunitatea din care fac parte, iar Partidul Liga Acțiunii Naționale (PLAN) îmi satisface principiile sănătoase, pe care fiecare om trebuie să le aibă. Consider că politica nu trebuie să fie o profesie, politica trebuie să fie o vocaţie pentru a face ceva pentru cei din jur. PLAN se adresează celor 70% dintre romȃni care încă nu s-au hotărȃt și sunt dezamăgiţi de foștii și actualii guvernanţi”, a spus Ciprian Pintilie.

PLAN urmărește să ofere o alternativă electoratului în perspective alegerilor de anul viitor, astfel încât să fie aduși la urne și să voteze partidul de centru, cu o doctrină social-liberală, cei circa două treimi dintre romȃnii cu drept de vot care, nemulţumiţi de actualii guvernanţi, nu s-au prezentat la vot la ultimele alegeri.

„Partidul Liga Acțiunii Naționale este o formațiune politică deschisă tuturor românilor care, sătui de umilința neputinței de a avea un trai decent, de stagnarea generată de actuala clasa politică și înțelegând gravitatea situației în care ne aflăm, hotărăsc să se implice în viața politică a țării, recunoscându-se în principiile și valorile pe care le promovăm. PLAN își propune să ofere o alternativă României, reprezentând răspunsul cetățeanului responsabil la indiferența și aroganța cu care este privit de prea multă vreme de către clasa politică a ultimilor decenii. Atunci cȃnd lucrurile merg bine, nu este nevoie de fiecare dintre noi să se implice în societate. Dar sunt momente, ca acestea pe care le trăim acum, cu război la graniţe, inflaţie, urmări ale epidemiei, sărăcirea populaţiei, cȃnd cu toţii trebuie să ne implicăm, mai ales cȃnd vedem că actual clasă politică nu are răspunsuri și nici nu-i pasă de omul de rȃnd. Cei de afară nu mai vor sau nu mai au timp să ne ajute, de aceea, trebuie să ne ajutăm chiar noi pentru a scăpa de impasul în care se află ţara și societatea romȃnească. În urmă cu 2 ani, am înfiinţat un ONG, „Romȃnia implică-te!”, dar mi-am dat seama că nu e de ajuns, și atunci am ajuns să înfiinţez acest partid. Partidul Liga Acțiunii Naționale a luat fiinţă și a fost înregistrat în decembrie anul trecut și iată, avem deja 3 organizaţii municipale. Nu promitem nimic, decȃt că vom munci în interesul cetăţenilor”, a spus Silviu Predoiu, fostul șef al Serviciului de Informații Externe, fondatorul formațiunii.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: