Home » Agricultura » Producătorii agricoli vasluieni au primit ajutoare de minimis de peste 1,5 milioane de lei

Producătorii agricoli vasluieni au primit ajutoare de minimis de peste 1,5 milioane de lei

Fermierii vasluieni au primit în cursul anului trecut ajutoare de minimis în sumă totală de 1.594.193 lei. Potrivit datelor Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, pentru aprobarea ”Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate”, pe anul 2022 s-au întocmit 110 de ordine de plată în suma totală de 1.197.295 lei.

De asemenea,  programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum”, în anul 2022 a fost întocmit un ordin de plată în valoare de 1.979 ei.

„Pentru „Programul de susţinere a producţiei de struguri de masă” în anul 2022 s-au întocmit 9 de ordine de plată în suma totală de 210.466,65 lei”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Nu în ultimul rând, pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia în anul 2022 s-au întocmit 13 de ordine de plată în suma totală de 184.452,71 lei.

Pentru anul 2022, ajutorul de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi s-a acordat întreprinderilor/întreprinderilor unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole pentru susținerea producției de usturoi, respectiv producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, valabil până la 31 decembrie 2022, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale cât și producătorilor agricoli persoane juridice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: