Home » National » Spitalele care nu anunță familiile pacienților în cel mult 2 ore de la internare vor fi amendate

Spitalele care nu anunță familiile pacienților în cel mult 2 ore de la internare vor fi amendate

Ministerul Sănătății vrea să introducă sancțiuni pentru unitățile medicale care nu comunică familiilor pacienților nou internați informații despre starea lor în cel mult două ore de la internare.

Proiectul de act normativ a fost deja pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Astfel, când o persoană se internează într-un spital, cadrele medicale vor fi obligate să anunțe familia pacientului, prin apel telefonic sau prin SMS, în cel mult 2 ore, ”secţia/ compartimentul unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant şi numărul de telefon apelabil pentru informaţii despre starea de sănătate a pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului”.

Atunci când programul de vizite este suspendat, unitatea medicală este obligată să informeze telefonic, zilnic, familia pacientului, ”prin medicul curant/medicul de gardă/ personalul desemnat, despre starea şi evoluţia pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului”.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.500 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 7.000 lei pentru persoanele juridice.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: