Home » National » WhatsApp se conformează normelor UE și va fi mai transparentă în comunicare

WhatsApp se conformează normelor UE și va fi mai transparentă în comunicare

Comisia Europeană anunță, într-un comunicat de presă, că aplicația de mesagerie WhatsApp va respecta normele UE și va fi mai  transparentă cu utilizatorii și îi va informa rapid cu privire la modificările aduse setărilor de confidențialitate. De exemplu, aplicația va permite utilizatorilor să refuze anumite actualizări cu care aceștia nu sunt de acord, dar le va explica în mod clar dacă o astfel de acțiune va duce la imposibilitatea folosirii serviciilor.

Salut angajamentele luate de WhatsApp de a-și modifica practicile pentru a se conforma normelor UE, de a-și informa în mod activ utilizatorii cu privire la orice modificare a contractului lor și de a le respecta opțiunile, în loc să le solicite de fiecare dată când deschid aplicația. Consumatorii au dreptul să înțeleagă cu ce sunt de acord și ce presupune în mod concret această alegere, astfel încât să poată decide dacă doresc să continue să folosească platforma a declarat comisarul pentru justiție, Didier Reynders.

Comisia Europeană mai transmite, în baza unui studiu, că un număr mare de companii încearcă să împiedice consumatorii să se dezaboneze de la serviciul contractat prin introducerea unor metode dificile de renunțare la servicii. În schimb, abonarea este simplă și directă.

Surse: ReutersComisia Europeană

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: