Home » Administratie » Bani cu țârâita! Comuna Dodești a primit o finanțare de 6,6 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny”

Bani cu țârâita! Comuna Dodești a primit o finanțare de 6,6 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny”

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 63 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 639.625.357,13 lei.

Printre contractele parafate se numără și proiectul „Modernizare drum comunal DC 55 și drumuri sătești în comuna Dodești, județul Vaslui” cu o valoare de 6.682.667 lei.

În ultimele luni, primarii vasluieni au fost disperați de lentoarea cu care se derulează Programul „Anghel Saligny”. În timp ce în alte județe din țară au fost semnate contractele de finanțare, la Vaslui este totul blocat.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că a vorbit la Consilul Județean Vaslui despre modul greoi în care se implementează Programul „Anghel Saligny”.

„În alte județe s-au semnat contractele de finanțare, însă la Vaslui nu! Poate cel care verifică este mult mai exigent, este mai scrupulos. Cu cât terminăm mai repede investițiile, cu atât beneficiază și locuitorii localităților. Să vedem așa pe hârtie că apare frumos, nu este în regulă! Hai să ne apucăm de treabă. Am făcut studiile de fezabilitate, proiectele tehnice, am tot modificat prețurile care s-au majorat”, a spus Neculai Moraru.

Față de alte programe de finanțare, la programul „Anghel Saligny” toată corespondența cu Ministerul Dezvoltării se ține online.

„Noi avem o stradă care este aproape de Prut, iar ei ne spun că coordonatele de la drumul respectiv se regăsesc în Republica Moldova. Ce explicații să dau? Nu mai ai ce explicații să dai în aceste condiții! Am dat din nou coordonatele pentru fiecare stradă și acum depinde ce vor găsi dumnealor. În ultimii ani în comuna Fălciu s-au asfaltat 35 de kilometri de drumuri. În perioada 2008-2009 nu aveam asfalt deloc”, a explicat primarul comunei Fălciu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*