Home » Agricultura » Interes pentru banii europeni! Sute de fermieri au primit consiliere de la Direcția pentru Agricultură Vaslui

Interes pentru banii europeni! Sute de fermieri au primit consiliere de la Direcția pentru Agricultură Vaslui

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a organizat anul trecut cursuri pentru apicultor, tractorist, lucrător în creșterea animalelor. În urma cursurilor au absolvit un număr de 47 de producători agricoli.

De asemenea s-au organizat cursuri de instruire pentru beneficiarii măsurilor PNDR 2014-2020, privind Măsura 10 – Agro-mediu și climă și  Măsura 11- Agricultura ecologică. La aceste cursuri au participat un număr de 19 fermieri.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că s-au realizat și ditribuit în mod gratuit 250 de pliante privind prezentarea cursurilor de calificare, cu scopul informării producătorilor agricoli. De asemenea,

DAJ Vaslui a organizat acțiuni de informare a producătorilor agricoli privind măsurile PNDR 2014 – 2020, oportunitățile de accesare a acestora, normele de ecocondiţionalitate etc. Acțiunile au avut loc în Berezeni, Lunca Banului, Drînceni, Dimitrie Cantemir. La aceste acțiuni au fost prezenți 28 de participanți.

În perioada ianuarie-mai 2022, DAJ Vaslui a desfășurat cu sprijinul  persoanelor juridice, activități de demonstraţii practice privind: tractoarele, mașinile și instalațiile agricole; aplicarea tehnologiilor moderne în zootehnie; pregătirea stupilor pentru iernat și aranjarea ramelor pentru iernat. La aceste demonstrații au participat 47 de persoane interesate.

„Am desfășurat activități de consiliere şi asistenţă tehnică de specialitate pentru 130 de persoane, atât pentru sectorul vegetal cât și pentru cel zootehnic.  S-au identificat și s-a acordat asistență tehnică pentru un număr de 15 potenţiali beneficiari ai măsurilor PNDR 2014 -2020, în vederea accesarii de fonduri europene pentru Măsurile 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și 6.3-  Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, a spus Gigel Crudu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*