Home » Business » Bancherii și reprezentanții Fiscului s-au întâlnit cu oamenii de afaceri din județul Vaslui

Bancherii și reprezentanții Fiscului s-au întâlnit cu oamenii de afaceri din județul Vaslui

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui s-au întâlnit recent cu reprezentanții băncilor din țară și din județ. La eveniment au participat funcționari din cadrul ANAF, ai Institutului Național de Statistică prin reprezentantul de la nivel local, oameni de afaceri etc.

Tema discuțiilor a fost rolul Băncii Naționale a României (BNR) în elaborarea balanței de plăți, a poziției investiționale internaționale a României, obligații din raportele pe care le depun persoanele juridice etc.

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, a spus că temele abordate au suscitat interesul celor prezenți, cu accente critice și intervenții punctuale ale participanților din Vaslui.

„Eu am căutat de la început să explic reprezentanților BNR că la Vaslui sunt specialiști. Tot auditoriul a fost format de oameni cu studii superioare, cu mastere și doctorate. Să se înțeleagă că suntem pe picior de egalitate în discuțiile care au avut loc. Temele discutate au fost interesante și au fost formulate multe întrebări”, a spus Ionel Constantin.

Anul 2023 a început defavorabil pentru mediul economic din județul Vaslui. În ceea ce privește înmatriculările de firme, datele statistice indică o evoluție negativă față de anul trecut cu un procent de 13%. În prima lună a anului s-au înmatriculat 94 de societăți, față de 109 în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, față de anul precedent au ieșit mai multe firme de pe piață. Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 36 de firme și-au suspendat activitatea, 38 au fost dizolvate, iar 48 de societăți au fost radiate de la Registrul Comerțului.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*