Home » Local » Concert de excepție la Vaslui, dedicat Zilei Internaționale a Femeii

Concert de excepție la Vaslui, dedicat Zilei Internaționale a Femeii

Cele mai frumoase capodopere vocale şi instrumentale clasice, pop şi pop-opera, slagăre consacrate şi duete de excepţie au reprezentat ingredientele unui spectacol cu o deosebită ţinută artistică pe care soliști recunoscuți la nivel național, alături de membrii orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu“ din Botoșani, la iniţiativa Consiliului Județean Vaslui, Primăriei municipiului Vaslui și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, au oferit-o vasluiencelor de 8 martie.
Concertul a fost susţinut pe o scenă special amenajată, în cadrul Sălii Polivalente Vaslui, avându-i ca protagonişti pe Proconsul, trupa Dimma’s, Vlad Miriță și Marcel Pavel, care alături de instrumentiştii orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani au asigurat, pentru trei ore, un regal muzical, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu.
În cadrul evenimentului, organizatorii au ținut să o felicite pe Maria Cornea, care a ajuns la capătul unei noi etape din viață, ieșind la pensie.
Maria Cornea și-a dedicat întreaga activitate actului artistic, șlefuind atâtea generații de instrumentiști, acum membrii ai unor orchestre și filarmonici de renume din țară.
„Îmi face plăcere, mă onorează, gândindu-mă la o persoană, care timp de 25 de ani și-a dedicat aproape fiecare zi activității culturale din județul Vaslui, la care participați cu toții și nu sunt puține. Aceste lucruri nu se puteau realiza fără munca unor persoane, care nu întotdeauna se bucură de notorietate și se mulțumesc cu acea muncă perseverentă, asiduă și cu punerea la dispoziție a talentelor pe care Dumnezeu le-a dăruit. Un asemenea om este și Maria Cornea. Îi mulțumim pentru întreaga sa activitate”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la spectacol.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*