Home » National » Lilibet Diana, fiica lui Harry și Meghan, a fost botezată și va folosi titlul regal de prințesă

Lilibet Diana, fiica lui Harry și Meghan, a fost botezată și va folosi titlul regal de prințesă

Prințul Harry și soția sa Meghan au anunțat miercuri că fiica lor a fost botezată în cadrul unei ceremonii private în California, numind-o public prințesă și dezvăluind pentru prima dată că vor folosi titluri regale pentru copiii lor, scrie AP.

Prințesa Lilibet Diana, care împlinește doi ani în iunie, a fost botezată vineri de arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor, au precizat Harry și Meghan într-o declarație. Titlul lui Lilibet și cel al fratelui ei, Archie, care va împlini patru ani în mai, vor fi actualizate ulterior pe site-ul Palatului Buckingham.

Pe lângă principalul motiv de bucurie, cel al creștinării micuței care poartă numele atât a mamei cât și al buncii lui Harry, un alt detaliu a stârnit controversă. Deși acesta și Meghan au părășit definitiv casa regală britanică anul trecut și au pornit un adevărat „război” cu monarhia, copiii lor au primit titluri regale, Iată cum a fost posibil.

Potrivit Sky News, aceasta este prima dată când Lilibet este prezentată public ca prinţesă. Ea a primit titlul de prinţesă când bunicul ei, regele Charles III, a urcat la tron. De asemenea, același lucru este valabil și pentru fratele ei mai mare, Archie, în vârstă de 3 ani.

„Titlurile regale ale copiilor sunt un drept din naștere pe care l-au dobândit de când bunicul lor a devenit monarh”, a declarat un purtător de cuvânt al ducelui și ducesei de Sussex pentru People.com. „Această chestiune a fost soluționată de ceva timp în conformitate cu Palatul Buckingham”, a mai ținut să precizeze acesta.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: