Home » National » Mesajul prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă transmis cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989

Mesajul prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă transmis cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Îi onorăm astăzi, cu prilejul Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, pe cei care s-au opus, în mod democratic, dictaturii comuniste, suferind abuzurile și ororile regimului ilegitim și criminal.
Le datorăm acestor oameni curajoși România democratică de astăzi și cinstirea sacrificiului lor. În același timp, ne amintim de răul absolut reprezentat de regimul comunist, de modul brutal și barbar în care a transformat societatea, dar mai ales de maniera în care a distrus destinele a milioane de oameni.
Din păcate, provocările prezentului ne arată că democrația și libertatea nu reprezintă condiții naturale funcționării unei societăți, ci este nevoie de foarte multă luptă și vigilență pentru apărarea și promovarea lor.
Educarea generațiilor tinere în spiritul valorilor democratice, aflarea adevărului despre crimele comunismului și despre ororile care au avut loc în timpul Revoluției Române din Decembrie 1989, onorarea permanentă a luptei pentru libertate sunt pași esențiali în procesul de asumare onestă a trecutului și de consolidare a unei societăți democratice și reziliente, puternic atașate drepturilor și libertăților fundamentale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: