Home » National » 10 martie – Ziua internațională a femeilor judecător

10 martie – Ziua internațională a femeilor judecător

Decizia privind marcarea unei zile internaţionale a femeilor judecător a fost luată la 28 aprilie 2021, prin Rezoluţia ONU A/RES/75/274, cu scopul de a reafirma angajamentul de a dezvolta şi implementa strategii şi planuri naţionale adecvate şi eficiente pentru promovarea femeilor în sistemele şi instituţiile de justiţie judiciară la nivel de conducere şi la alte niveluri, scrie https://www.un.org/.

ONU a marcat această zi pentru prima dată în anul 2022. Cu acest prilej, Reţeaua Globală de Integritate Judiciară a subliniat rolul crucial al sistemului judiciar în combaterea corupţiei şi a susţinut că pentru reprezentarea echitabilă de gen întăreşte sistemul judiciar. „Femeile judecător contribuie la calitatea procesului decizional şi ajută la construirea încrederii în sistemul judiciar. Lupta împotriva corupţiei şi a altor infracţiuni poate avea succes doar dacă sistemul judiciar este incluziv, divers şi oferă perspective diferite de gen”, se mai arată în mesajul Reţelei Globale de Integritate, transmis la 10 martie 2022, conform https://www.unodc.org/.

Tot cu prilejul Zilei din 2022, Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UN Office for Drugs and Crime – UNODC) a lansat iniţiativa, „Women in Justice/for Justice”, desfăşurată pe tot parcursul anului 2022.

 

sursa: agerpres.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*