Home » National » Ford va concedia 1.100 de angajați ai fabricii din Valencia, Spania

Ford va concedia 1.100 de angajați ai fabricii din Valencia, Spania

Disponibilizările, care au fost comunicate sindicatelor, au loc ca urmare a schimbărilor aduse liniei de producție auto a Ford din Europa. Compania a decis să înceteze asamblarea monovolumelor Galaxy și a mașinilor S-Max în Valencia.

Anul trecut, Ford a anunțat că amână investițiile în linia de producție din Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”, dar că are în plan să înceapă să producă vehicule electrice în acest deceniu la fabrica sa din Spania.

Luna trecută, producătorul american a anunțat un plan masiv de restructurare și a prezentat “următorii pași în transformarea” operațiunilor sale europene. Potrivit planului, compania va renunța la 3.800 de posturi de inginer în Europa în următorii trei ani. Aproximativ 2.300 de locuri de muncă de la uzinele din Köln și Aachen (Germania) vor fi desființate, alte 1.300 în Marea Britanie și 200 în restul Europei, fără a preciza locațiile. Compania a mai adăugat că va încerca să desființeze posturile prin demisii voluntare. Ford are în prezent 34.000 de angajați în Europa.

Sursă: Reuters

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*