Home » Local » Inspecția Muncii a verificat unităţile de producere a energiei electrice din județul Vaslui

Inspecția Muncii a verificat unităţile de producere a energiei electrice din județul Vaslui

În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat o acțiune de control în unităţile de producere a energiei electrice. Campania de control privind verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere a energiei electrice include activitatea instalațiilor generatoare de energie electrică – prin centrale termice, nucleare, hidroelectrice, cu turbine cu gaze, diesel și energie regenerabilă (energie eoliană, energie solară, energie de biomasă).

Inspectorii de muncă au controlat toate unitățile cu activități în domeniul producerii energiei electrice existente în județul Vaslui și au verificat următoarele: modul de respectare, de către angajatori, a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în industria de producere a energiei electrice; modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare etc.

„Din cauza riscurilor specifice acestei activități, se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și a modului în care angajatorii realizează, în industria producerii energiei electrice, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă. Considerăm că este necesară atât o instruire adecvată, precum și o monitorizare permanentă, astfel încât caracterul preventiv al activității de inspecție să permită o îmbunătățire a securității și sănătății la locul de muncă, a spus Gheorghe Chirvase, inspectorul șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*