Home » Local » 44 de șahiști din toată țara vin în Vaslui la Campionatele Naționale de șah pentru veterani

44 de șahiști din toată țara vin în Vaslui la Campionatele Naționale de șah pentru veterani

În perioada 11-17 martie 2023, în municipiul Vaslui se desfășoară Campionatele Naționale de șah pentru veterani. Concursul se desfășoară pe două categorii de vârstă: plus 50 ani (jucători născuți înainte de 31.12.1973) și plus 65 ani (jucători născuți înainte de 31.12.1958). Evenimentul are loc la Clubul Prietenia, strada Nicolae Iorga nr. 62, Vaslui, organizatori fiind Federația Română de Șah și C.S. Sergentul Vaslui. Turneul are patru categorii de concurs: șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări.

„Pentru vasluieni este a treia oară când organizăm aceste campionate naționale ale veteranilor. La concurs sunt înscriși 44 de jucători din întreaga țară: Arad, Timișoara, Cluj, Suceava, Costanța, Ploiești, Târgoviște, Sinaia etc. La turneu vin patru maeștri internaționali, maeștri naționali, mulți jucători de categoria I și II, foști campioni naționali etc. Printre aceștia îl amintim pe maestrul Aurelian Ciobanu, care are câștigat titlul în anii 2021 și 2022. Organizăm acest turneu pentru ai activa pe jucătorii vasluieni, pentru tineri și copii facem acest concurs. Să vină părinții, bunicii, copii să vadă aceste partide”, a spus Constantin Grosu, președintele C.S. Sergentul Vaslui.

Organizatorii se așteptau la mai mulți participanți, însă data la care a fost programat turneul de federația de profil nu permite multor persoane să vină la Vaslui.

Partea financiară a evenimentului este acoperită cu sume de bani de la Primăria Vaslui și de la Federația de Șah. Participanții au la dispoziție toate condițiile de joc, specifice unui eveniment de acest nivel competițional.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*