Home » Local » Inspecția Muncii taxează munca la negru! Zeci de amenzi și sute de măsuri de intrare în legalitate pentru angajatorii vasluieni

Inspecția Muncii taxează munca la negru! Zeci de amenzi și sute de măsuri de intrare în legalitate pentru angajatorii vasluieni

În cursul lunii februarie 2023, Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat 104 controale în domeniul relațiilor de muncă. Un număr de 102 controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 15 angajatori, fiind aplicate 20 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor în luna februarie este 81.000 lei. De asemenea, pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 245 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna februarie au fost sancţionați pentru muncă nedeclarată, un angajator. fiind identificate 2 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna februarie fiind de 40.000 lei.

„În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, republicata – Legea pentru înfiintarea si organizarea Inspectiei Muncii,  inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna februarie 2023 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*