Home » National » Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă pentru a prezenta nou calendarul pentru proiectarea spitalelor regionale de la Iași, Craiova și Cluj

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă pentru a prezenta nou calendarul pentru proiectarea spitalelor regionale de la Iași, Craiova și Cluj

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut, luni, o conferință de presă, în care a prezentat din nou calendarul pentru proiectarea spitalelor regionale de la Iași, Craiova și Cluj.

Alexandru Rafila a mai prezentat calendarul de finalizare a proiectelor spitalelor regionale, în noiembrie 2022, când a fost semnat contractul pentru proiectarea spitalului regional Craiova. Detalii aici. Același calendar a fost prezentat de către ministru și în alte conferințe de presă.

„În această lună se finalizează proiectarea şi trecem imediat la procedura de achiziţie pentru construirea efectivă a acestui spital. (…) Este vorba despre un spital care asigură spitalizare continuă cu 752 de paturi, grupate în şase centre medicale. (…) În plus, ambulatoriul de specialitate asigură 113 paturi de spitalizare de zi şi de asemenea pentru Departamentul de primiri urgenţe. Suma totală a investiţiei fără TVA este 2,4 miliarde de lei. (…) L-am găsit blocat la Ministerul Sănătăţii şi am reuşit să lansăm proiectare în 2022. (…) Durează un an de zile proiectarea conform reglementărilor care există pentru spitalele regionale, iar până la sfârşitul acestui an se finalizează licitaţia de construcţie şi construcţia efectivă începe probabil în a doua parte a anului 2023 şi trebuie finalizată în decurs de patru ani, până în 2027”, a afirmat Rafila într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Rafila a mai spus că Ministerul Sănătăţii doreşte un institut regional de boli cardiovasculare la Iaşi, dimensionat conform nevoilor pacienţilor.

„Mă refer la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, care nu a fost selectat pentru finanţare din PNRR, dar discutăm împreună soluţii încât el să devină finanţabil şi să putem să îi dăm într-adevăr caracterul de institut regional. (…) Actualul Institut de Boli Cardiovasculare din Iaşi este în subordinea Ministerului Sănătăţii, dar în mod paradoxal pentru acest institut a aplicat Consiliul Judeţean Iaşi, pentru că terenul alocat acestui institut cu valenţe regionale a trecut la Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi a fost aplicantul. Proiectul a fost evaluat conform grilei despre care discutăm, a primit punctajul pentru institut regional, cu toate că aplicantul era Consiliul Judeţean Iaşi. (…) Ne dorim să avem un institut regional de boli cardiovasculare la Iaşi, dimensionat conform nevoilor pacienţilor, care să nu pună probleme legate de costuri”, a explicat ministrul Sănătăţii.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura