Home » National » Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în perioada 24 august – 4 septembrie, la Iași

Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în perioada 24 august – 4 septembrie, la Iași

Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Aceștia vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în șapte competiții la șase jocuri de top.

“Am reușit să aducem această competiție de prestigiu și să transformăm Iașiul în Capitala internațională a Esports, fapt care ne face să fim foarte mândri. Este o reconfirmare din partea organizațiilor internaționale a faptului că Iașiul este un pol digital important pe harta lumii, fapt subliniat și de dezvoltarea în acest oraș a din ce în ce mai multe business-uri de prestigiu internaționale, cât și a numeroase branduri locale cu o amprentă internațională puternică”, a declarat Daniel Juravle, viceprimar al Municipiului Iași.

Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în cadrul Digital Throne, ce va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia și artiști de muzică de top și până la proiecții impresionante pe Palatul Culturii din Iași sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme și jocuri video. La eveniment sunt așteptați să participe peste 20.000 de împătimiți ai sporturilor electronice și peste 50.000 de iubitori ai muzicii. Audiența mondială, care va urmări online competițiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*