Home » Local » Pericol pe șantiere! În primele două luni ale anului au avut loc 14 accidente de muncă

Pericol pe șantiere! În primele două luni ale anului au avut loc 14 accidente de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectual în luna februarie 2023 vizite de inspecție la 55 de angajatori şi a încheiat 55 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie efectuate de către inspectorii de muncă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost constatate 121 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi 36 de angajatori, fiind aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale.

În luna februarie 2023 au fost comunicate de angajatori un număr de 7 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor. Și în luna ianuarie 2023 au fost comunicate de angajatori un număr de 7 evenimente în care au fost implicaţi lucrători.

„Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, respectiv incidenţa fenomenului folosirii muncii nedeclarate, au fost factorii determinanţi pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securității și sănătății în muncă. Acțiunile de control au vizat și modul în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: