Home » National » Peste două luni va avea loc sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat pentru cele peste 600 de locuri rămase neocupate

Peste două luni va avea loc sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat pentru cele peste 600 de locuri rămase neocupate

Sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat pentru cele peste 600 de locuri rămase neocupate anul trecut se va desfășura exclusiv în București, pe 14 mai, prevede proiectul de ordin în acest sens, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătăţii organizează la data de 14 mai 2023 concurs de admitere în rezidenţiat, sesiune extraordinară, pentru domeniul medicină pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2022. Concursul se desfăşoară numai în centrul universitar București.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pe o durată de 4 ore. Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru domeniul de concurs, respectiv Medicina.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru domeniul de concurs.

Medicii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. Medicii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv

Tematica concursului de admitere în rezidenţiat şi bibliografia aferentă este avizată de către Colegiul Medicilor din România, este aprobată de către ministrul sănătăţii şi poate fi accesată pe pagina de internet rezidentiat.ms.ro şi pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie din România.

 

sursa: g4media.ro


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura