Home » National » Numărul locurilor de muncă remote a scăzut

Numărul locurilor de muncă remote a scăzut

Aplicările pentru locuri de muncă remote au înregistrat cel mai ridicat nivel din anul 2020 şi până în prezent, deşi numărul de posturi oferit pentru acest tip de muncă a scăzut pentru prima oară în ultimii trei ani, reiese dintr-o analiză publicată, miercuri, de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online, relatează Agerpres.

„Despre reîntoarcerea masivă a angajaţilor la birou se discută deja de mai bine de un an, însă până acum acest lucru s-a făcut în paşi mici, etapizat şi fără să se vadă un impact major asupra numărului de poziţii remote scoase în piaţă. Explicaţia stă în faptul că angajatorii ştiau că această opţiune a devenit, în timp, o condiţie importantă pentru cei care căutau să se angajeze, condiţie pe care nu o puteau ignora într-un climat caracterizat de un deficit de candidaţi”, a declarat Roxana Drăghici, head of sales în cadrul eJobs.

Conform datelor citate, dacă în perioada februarie – martie 2022, fuseseră postate aproape 3.000 de locuri de muncă remote pe ejobs.ro, în aceeaşi perioadă din 2023 numărul a scăzut la aproximativ 1.500. Pentru acestea au fost înregistrate peste 116.000 de aplicări în ultima lună din acest an, în timp ce, în perioada februarie – martie 2022, numărul de aplicări pentru joburile remote a fost de aproximativ 104.000.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: