Home » Local » Bani europeni pentru îmbunătățirea programului de screening în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Bani europeni pentru îmbunătățirea programului de screening în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, intenționează să depună o cerere de finanțare pentru „Dotare cu echipamente medicale adecvate pentru îmbunătățirea programului de screening în cadrul Spitalului de Urgență Vaslui”. Termenul limită de depunere a cererii de finanțare este 14 aprilie 2023.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României pentru Componenta 12 – Sănătate, Ministerul Sănătății a lansat apelul de proiecte MS-0023, aferent finanțării secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea programului de screening prin dotarea infrastructurii existente cu aparatură medicală cu un consum redus de energie, modernă și corespunzătoare pentru a asigura condiții mai bune de diagnosticare și tratament al micilor pacienți.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 260.163,75 lei (inclusiv TVA), din care valoarea cheltuielilor eligibile este în cuantum de 240.600,15 lei (inclusiv TVA), iar valoarea cheltuielilor neeligibile este în valoare de 19.563,60 lei (inclusiv TVA).

„Prin intermediul acestui proiect vor fi achiziționate următoarele dotări: mixer de aer-oxigen pentru sală de nașteri și pentru sală operații cezariene, monitor semne vitale sală naşteri, monitor semne vitale sală operații cezariene, ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%, incubator de transport”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: