Home » National » Guvernul a aprobat acordarea de sporuri pentru angajații care lucrează cu fonduri europene

Guvernul a aprobat acordarea de sporuri pentru angajații care lucrează cu fonduri europene

Guvernul a aprobat miercuri Regulamentul-cadru în baza căruia se vor calcula majorările salariale pentru personalul din administraţie implicat în derularea proiectelor finanţate din fonduri europene. Ministrul Marcel Boloș a precizat că „doar cine îşi aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieţii comunităţii va beneficia de majorări”.

„Toate proiectele de succes susţinute cu fonduri europene au în spate echipe care au lucrat mult şi eficient, în fiecare etapă a proiectului, pentru a aduce rezultate. Doar cine îşi aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieţii comunităţii va beneficia de majorare. Actul normativ adoptat astăzi stabileşte criterii de performanţă pentru ca oamenii să fie recompensaţi strict pe măsura aportului pe care îl aduc. Este un lucru firesc în mediul privat, acum este un lucru firesc şi pentru oamenii competenţi din administraţie care gestionează fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Conform Regulamentului – cadru, remuneraţiile personalului implicat în proiecte finanţate din fonduri europene vor fi majorate proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect, după cum urmează:

  • până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%; între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%;
  • între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%; între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%;
  • peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%.

„Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi/sau fonduri externe rambursabile, precum şi prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă se majorează cu până la 50% în funcţie de clasificarea UAT-urilor, numărul, tipul şi valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unităţile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar”, a mai transmis MIPE.

Astfel, conform noilor criterii, procentul de majorare de 15% până la 50% în cazul preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, precum şi al primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale se va stabili în funcţie de numărul proiectelor şi de valoarea lor cumulată.

 

sursa: digi24.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: