Home » Local » Permise de conducere reținute pentru consumul de alcool! Acțiune comună a polițiștilor rutieri și specialiștilor antidrog

Permise de conducere reținute pentru consumul de alcool! Acțiune comună a polițiștilor rutieri și specialiștilor antidrog

În noaptea de 9/10 martie 2023, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, aceștia fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, în intervalul orar 18.00 – 02.00, cei 56 de polițiști participanți au verificat peste 445 de vehicule și au legitimat peste 535 de persoane, fiind efectuate peste 420 de testări alcoolscopice și antidrog.

Specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au aplicat conducătorilor auto un chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.875 de lei, 68 fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, cu ocazia derulării acțiunii s-a constatat și săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv două infracțiuni de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: