Home » National » Primăria Capitalei a obținut o finanțare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primăria Capitalei a obținut o finanțare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primăria Capitalei a obținut finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală, anunță primarul Nicușor Dan.

„Vom plăti facturi mai mici la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal. Am obținut finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală.

Proiectul presupune eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune și utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe următoarele 15 artere: Drumul Taberei, Brașov, Virtuții, Crângași, Turda, Averescu, Mărăști, Sibiu, Drumul Sării, 1 Mai, Camil Ressu, Theodor Pallady, Ion Mihalache, Calea Griviței si Bd. Bucureștii Noi.
De asemenea, așteptăm aprobarea AFM a unei cereri în valoare de 50 de milioane de lei pentru alte 34 de artere din Capitală.
Prin investițiile realizate cu aceste finanțări nerambursabile, vom înlocui 10% din iluminatul public din București – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce presupune și reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei. În plus, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: