Home » Local » Schimb de bune practici între serviciile voluntare pentru situații de urgență din județul Vaslui și raionul Ungheni

Schimb de bune practici între serviciile voluntare pentru situații de urgență din județul Vaslui și raionul Ungheni

 Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a onorat invitația A.D.I. Euronest, participând la sesiunea de schimb de bune practici între serviciile voluntare pentru situații de urgență din județul Vaslui și raionul Ungheni, R.Moldova.
Această activitate face parte din proiectul „Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune de urgență în zona transfrontalieră”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România- Republica Moldova.
Proiectul „Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune în situații de urgență în zona transfrontalieră”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, își propune să reducă timpul de răspuns a echipelor de intervenție în situații de risc, să sporească gradul de implicare a cetățenilor în soluționarea situațiilor de urgență, dar și să reducă pierderile umane în situații excepționale.
  • „Mă bucur că ați ales sala noastră ca locație adecvată pentru această sesiune. Salut orice inițiativă de colaborare între comunitățile din România și Moldova. La Consiliul Județean avem de câțiva ani o practică bilaterală, prin care sprijinim și colaborăm foarte bine cu o serie de raioane din Moldova. Sunt ferm convins că schimbul de practici în domeniul situațiilor de urgență este binevenit pentru fiecare participant”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Grație implementării acțiunilor din proiect, peste 75 mii de locuitori pot beneficia de aplicarea soluțiilor integrate cu impact transfrontalier, dar și de mai multă siguranță. ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 Consiliul raional Ungheni.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*