Home » National » Un container de 13 x 2,5m a fost transformat în bibliotecă. Ștefan Mandachi a creat un hub cultural pentru un sat din județul Suceava

Un container de 13 x 2,5m a fost transformat în bibliotecă. Ștefan Mandachi a creat un hub cultural pentru un sat din județul Suceava

Pe 15 martie, ȋn satul Cumpărătura, judeţul Suceava, a inaugurat un hub cultural, cu o bibliotecă, sală de lectură, sală de pictură şi un colţ cu instrumente muzicale, ȋntr-un container de 13 x 2,5m.

Acesta este un proiect pilot, pe care Ştefan Mandachi intenţionează să ȋl implementeze ȋn toate judeţele ţării împreună cu alţi parteneri, interesaţi să multiplice proiectul educaţional.

„Astăzi am inaugurat un concept educațional original (ȘI GRATUIT, nu e vreun business) la care am lucrat sute de ore o echipă numeroasă de oameni. Acum, visul meu este să deschidem 42 de hub-uri culturale (bibliotecă + sală “de clasă” multifuncțională) în 42 de localități. Am conceput și finanțat acest container-bibliotecă, costurile fiind până în 10.000€ (container second). Nu-i mult pentru unii antreprenori, având în vedere impactul social colosal. Dețin întregul know-how și îl pun la dispoziția oricui dorește să replice acest concept. Gratuit!

Eu și echipa suntem total disponibili să îndrumăm și să instruim. Dacă nu ai bani, poți iniția o strângere de fonduri sau să-ți convingi prietenii. Se poate! Te asigur. Trebuie un strop de voință. Vă spun, am trăit o satisfacție foarte mare să văd oamenii cum se autoeducă într-un container situat în mijlocul câmpului.
Concluzii: cu lectura dai lovitura, educația repară nația.
Mi-am vândut toate afacerile clasice (HoReCa, imobiliare) și activez exclusiv în domenii online de e-learning. Asta mă motivează să realizez educast-uri cu elevi și studenți, să mentorez și să continui să învăț la rândul meu”, spune Ştefan Mandachi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*