Home » Administratie » Județul Vaslui aloca în acest an un sprijin financiar de 600.000 de lei pentru românii de pretutindeni

Județul Vaslui aloca în acest an un sprijin financiar de 600.000 de lei pentru românii de pretutindeni

Consiliul Județean (CJ) Vaslui alocă și în acest an sume de bani pentru a sprijini activitatea românilor de pretutindeni din comunitățile românești. Astfel, în bugetul local pentru anul 2023 s-a alocat suma totală de 600.000 lei, din care: la capitolul „Învățământ” – suma de 100.000 lei pentru sprijinirea activităților din domeniul educație, iar la capitolul „Cultură, recreere şi religie” – suma de 500.000 lei pentru sprijinirea activităților din domeniile cultură și culte.

„Scopul programului este sprijinirea si consolidarea comunităților locuite de românii de pretutindeni, cu activitate în domeniul culturii, educației si culte. Acest sprijin se dorește a fi dat în limita unui bugetului alocat anual, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficacității utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Beneficiarii direcţi ai programului sunt asociațiile, fundațiile, organizațiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni cu domenii de activitate educație, cultură și culte (spiritualitate si tradiție) din România sau din străinătate, în măsura în care finanțările nerambursabile sunt utilizate pentru derularea de proiecte sau acțiuni în sprijinul românilor de pretutindeni și unităţile de cult ale românilor de pretutindeni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: