Home » Local » Atac la o rețea de telecomunicații! Trei bărbați din comuna Lunca Banului au furat fibră optică și stâlpii din lemn

Atac la o rețea de telecomunicații! Trei bărbați din comuna Lunca Banului au furat fibră optică și stâlpii din lemn

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au documentat și probat activitatea infracțională a trei bărbați, din localitățile Focșa și Broscoșești, comuna Lunca Banului, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată, în perioada 9 – 13 martie 2023, în comuna Lunca Banului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii cercetate ar fi sustras, în perioada sus-menționată, componentele (cablu multifilar de fibră optică și stâlpi din lemn) unei rețele de telecomunicații.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 28.000 lei și a fost recuperat integral.

La data de  15 martie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei trei bărbați cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Doi dintre bărbații  cercetați, în vârstă de 31 și 35 de ani, au fost prezentați Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, instanța dispunând măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile. Al treilea bărbat cercetat a fost plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*