Home » Administratie » Arborii de pe aliniamentele drumurilor județene vor fi tăiați! Lemnele vor fi distribuite gratuit

Arborii de pe aliniamentele drumurilor județene vor fi tăiați! Lemnele vor fi distribuite gratuit

UAT-urile din județul Vaslui au sesizat Consiliul Județean (CJ) cu privire la gradul de îmbătrânire a arborilor de pe aliniamentele drumurilor judeţene. Prin urmare, au fost demarate procedurile în vederea exploatării acestora, fiind încheiate mai multe contracte de prestaţii silvice între Direcţia Silvică Vaslui și Consiliul Județean Vaslui. Este vorba de arborii de pe raza Ocoalelor Silvice Bârlad, Huși, Brodoc, Pădureni, Vaslui, Epureni și Băcești.

Arborii destinaţi tăierii au fost inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de marcat de către personalul silvic împuternicit, iar cantitatea totală (volumul brut) a mesei lemnoase rezultate în urma inventarierii  etse de 553,86 de mc.

Potrivit regulamentului de distribuire a masei lemnoase, CJ Vaslui decide ca masa lemnoasă rezultată să fie distribuită gratuit, respectând următoarea ordine de prioritate: consumul propriu al instituțiilor publice subordonate CJ-ului, consumul propriu al proprietarului și UAT-urilor, în funcție de situarea în teritoriu a arborilor ce urmează a fi tăiați.

„Au fost înștiințate astfel instituțiile subordonate care dețin centrale termice ce funcționează pe bază de combustibil solid cu privire la cantitatea de masă lemnoasă disponibilă în vederea distribuirii gratuite a acesteia”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești s-au arătat interesate de lemnul disponibil.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: