Home » National » Finlanda este cea mai fericită țară din lume

Finlanda este cea mai fericită țară din lume

Pentru al șaselea an la rând, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report. Și vecinii săi din nord – Danemarca, Suedia, Norvegia și Islanda sunt în top 10. România este pe locul 24 din 137. Polonia e pe locul 39, Ungaria pe 51 și Bulgaria – pe 77.

Pe ultimul loc al clasamentului se află Afganistan. Fericirea și bunăstarea au fost măsurate prin sondaje privind satisfacția oamenilor în legătură cu viața lor. Criteriile de clasificare au fost sprijinul social, veniturile, sănătatea, libertatea, generozitatea și nivelul corupției. Rezultatele au fost publicate astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, înființată acum 10 ani pentru a aminti că scopul final al politicilor publice ar trebui să fie bunăstarea oamenilor.

România se află pe locul al 24-lea (scor 6,589), în creştere cu patru poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul al 28-lea (scor 6,477), relatează Agerpres. Autorii raportului afirmă că fericirea oamenilor s-a menţinut „remarcabil de rezilientă” în pofida pandemiei de COVID-19, în contextul în care indicatorii medii globali înregistraţi în perioada 2020 – 2022 au fost la fel de ridicaţi ca cei din intervalul pre-pandemic 2017-2019.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*